Knäck

Table
  1. Recept: Knäck
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Tips:

Recept: Knäck

Ingredienser:

  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl hackade mandlar (valfritt)

Gör såhär:

  1. 1. Blanda sirap, strösocker och vispgrädde i en tjockbottnad kastrull.
  2. 2. Koka upp blandningen under omrörning tills temperaturen når 125°C.
  3. 3. Ta bort kastrullen från värmen och rör i smöret och vaniljsockret tills allt har smält och blandats väl.
  4. 4. Tillsätt de hackade mandlarna om du vill ha dem med i knäcken och rör om ordentligt.
  5. 5. Häll upp knäcken i knäckformar eller på en bakplåtspapperklädd plåt.
  6. 6. Låt knäcken stelna helt och servera sedan.

You may also be interested in:  Lätt lantbröd

Tips:

För variation kan du tillsätta en tesked lakritspulver för en lakritssmak.

Pasta med tomat och cannellinibönor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up