Äppelkaka i långpanna

Table
  1. Recept: Äppelkaka i långpanna
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Äppelkaka i långpanna

Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 st ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 4 st äpplen
You may also be interested in:  Amerikanska pannkakor

Gör så här:

  1. 1. Sätt ugnen på 175°C och smörj en långpanna.
  2. 2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
  3. 3. Vispa ihop strösocker och ägg i en bunke.
  4. 4. Tillsätt smält smör, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mjölk. Blanda väl.
  5. 5. Skala och skiva äpplena tunt.
  6. 6. Häll smeten i långpannan och fördela äppelskivorna jämnt över smeten.
  7. 7. Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter, eller tills kakan fått fin färg och är genomgräddad.
  8. 8. Ta ut kakan och låt den svalna i långpannan.
  9. 9. Skär kakan i rutor och servera med vispad grädde eller vaniljsås.
Pasta med mixad broccolisås och knaperstekta baconstrimlor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up