Äppelkaka i långpanna
Recept: Äppelkaka i långpanna
Ingredienser:
- 200 g smör
- 4 dl strösocker
- 4 st ägg
- 6 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 dl mjölk
- 4 st äpplen
Gör så här:
- 1. Sätt ugnen på 175°C och smörj en långpanna.
- 2. Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
- 3. Vispa ihop strösocker och ägg i en bunke.
- 4. Tillsätt smält smör, vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mjölk. Blanda väl.
- 5. Skala och skiva äpplena tunt.
- 6. Häll smeten i långpannan och fördela äppelskivorna jämnt över smeten.
- 7. Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter, eller tills kakan fått fin färg och är genomgräddad.
- 8. Ta ut kakan och låt den svalna i långpannan.
- 9. Skär kakan i rutor och servera med vispad grädde eller vaniljsås.