Panerad torsk med nudelsallad och rostad vitlöksdressing
Recept: Panerad torsk med nudelsallad och rostad vitlöksdressing
Ingredienser:
- Torskfiléer: 4 stora filéer
- Ägg: 2 stycken
- Vetemjöl: 1 1/2 dl
- Pankomjöl: 2 dl
- Salt: 1 tsk
- Peppar: 1/2 tsk
- Rapsolja: till fritering
- Glasnudlar: 150 g
- Gurka: 1 styck, strimlad
- Rödlök: 1 styck, tunt skivad
- Paprika: 1 styck, tärnad
- Sockerärtor: 100 g, strimlade
- Vitlök: 3 klyftor, finhackad
- Almogranatäpple: kärnorna från 1/2 frukt
- Olivolja: 3 msk
- Citronsaft: 2 msk
- Honung: 1 tsk
- Crème fraiche: 1 dl
Gör så här:
- Panera torsken: Blanda vetemjöl, salt och peppar i en skål. Vispa äggen lätt i en annan skål. Häll pankomjölet i en tredje skål. Doppa torsken först i vetemjölet, sedan i ägg och sist i pankomjöl. Se till att fisken är jämnt täckt med pankomjölet. Värm rapsolja i en stekpanna och stek torsken på medelhög värme tills den är gyllenbrun och genomstekt. Låt rinna av på hushållspapper.
- Tillred nudelsalladen: Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och låt rinna av ordentligt. Blanda glasnudlarna med strimlad gurka, rödlök, tärnad paprika, strimlade sockerärtor och granatäpplekärnor i en stor skål.
- Gör vitlöksdressingen: Rosta den hackade vitlöken i olivolja tills den är gyllenbrun och doftar gott. Ta av från värmen och låt svalna något. Blanda den rostade vitlöken med citronsaft, honung och crème fraiche i en separat skål. Smaka av med salt och peppar.
- Servera: Servera den panerade torsken med nudelsalladen och ringla över vitlöksdressingen. Garnera gärna med lite färsk koriander eller persilja.