Panerad torsk med nudelsallad och rostad vitlöksdressing

Table
  1. Recept: Panerad torsk med nudelsallad och rostad vitlöksdressing
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Panerad torsk med nudelsallad och rostad vitlöksdressing

Ingredienser:

  • Torskfiléer: 4 stora filéer
  • Ägg: 2 stycken
  • Vetemjöl: 1 1/2 dl
  • Pankomjöl: 2 dl
  • Salt: 1 tsk
  • Peppar: 1/2 tsk
  • Rapsolja: till fritering
  • Glasnudlar: 150 g
  • Gurka: 1 styck, strimlad
  • Rödlök: 1 styck, tunt skivad
  • Paprika: 1 styck, tärnad
  • Sockerärtor: 100 g, strimlade
  • Vitlök: 3 klyftor, finhackad
  • Almogranatäpple: kärnorna från 1/2 frukt
  • Olivolja: 3 msk
  • Citronsaft: 2 msk
  • Honung: 1 tsk
  • Crème fraiche: 1 dl

You may also be interested in:  Räkpasta med parmesan

Gör så här:

  1. Panera torsken: Blanda vetemjöl, salt och peppar i en skål. Vispa äggen lätt i en annan skål. Häll pankomjölet i en tredje skål. Doppa torsken först i vetemjölet, sedan i ägg och sist i pankomjöl. Se till att fisken är jämnt täckt med pankomjölet. Värm rapsolja i en stekpanna och stek torsken på medelhög värme tills den är gyllenbrun och genomstekt. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Tillred nudelsalladen: Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och låt rinna av ordentligt. Blanda glasnudlarna med strimlad gurka, rödlök, tärnad paprika, strimlade sockerärtor och granatäpplekärnor i en stor skål.
  3. Gör vitlöksdressingen: Rosta den hackade vitlöken i olivolja tills den är gyllenbrun och doftar gott. Ta av från värmen och låt svalna något. Blanda den rostade vitlöken med citronsaft, honung och crème fraiche i en separat skål. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera: Servera den panerade torsken med nudelsalladen och ringla över vitlöksdressingen. Garnera gärna med lite färsk koriander eller persilja.
Köttfärssoppa
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up