Pecannötpaj med choklad
Recept på Pecannötpaj med choklad
Ingredienser:
- 225 g pecannötter
- 150 g smör
- 220 g mjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk malen kanel
- 200 g mörk choklad
- 200 g socker
- 3 ägg
Gör så här:
- Börja med att förbereda pajdegen. Hacka pecannötterna fint med en kniv.
- Smält smöret och låt det svalna något.
- I en stor skål, blanda ihop smält smör, mjöl, vaniljsocker och kanel till en deg.
- Tillsätt den hackade pecannötterna och arbeta ihop till en smidig deg.
- Tryck ut degen i en pajform och ställ den i kylen i 30 minuter.
- Förvärm ugnen till 180°C.
- Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn och låt den svalna något.
- I en separat skål, vispa ihop socker och ägg tills det blir en jämn smet.
- Tillsätt den smälta chokladen i äggsmeten och blanda väl.
- Ta ut pajformen ur kylen och häll chokladäggsmeten över pajdegen.
- Jämna till ytan och strö eventuellt lite hackade pecannötter över pajen.
- Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills pajen har fått en gyllene färg.
- Låt pajen svalna något innan servering.
Tips: Servera pajen ljummen med en kula vaniljglass för en extra smarrig upplevelse!