Pecannötpaj med choklad

Table
  1. Recept på Pecannötpaj med choklad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Pecannötpaj med choklad

Ingredienser:

  • 225 g pecannötter
  • 150 g smör
  • 220 g mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk malen kanel
  • 200 g mörk choklad
  • 200 g socker
  • 3 ägg

You may also be interested in:  Enkel milkshake

Gör så här:

  1. Börja med att förbereda pajdegen. Hacka pecannötterna fint med en kniv.
  2. Smält smöret och låt det svalna något.
  3. I en stor skål, blanda ihop smält smör, mjöl, vaniljsocker och kanel till en deg.
  4. Tillsätt den hackade pecannötterna och arbeta ihop till en smidig deg.
  5. Tryck ut degen i en pajform och ställ den i kylen i 30 minuter.
  6. Förvärm ugnen till 180°C.
  7. Smält chokladen i vattenbad eller mikrovågsugn och låt den svalna något.
  8. I en separat skål, vispa ihop socker och ägg tills det blir en jämn smet.
  9. Tillsätt den smälta chokladen i äggsmeten och blanda väl.
  10. Ta ut pajformen ur kylen och häll chokladäggsmeten över pajdegen.
  11. Jämna till ytan och strö eventuellt lite hackade pecannötter över pajen.
  12. Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter, eller tills pajen har fått en gyllene färg.
  13. Låt pajen svalna något innan servering.
You may also be interested in:  Lax med spenat grädde och parmesanost

Tips: Servera pajen ljummen med en kula vaniljglass för en extra smarrig upplevelse!

Picklad rödlök
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up