Helstekt kalvfilé med sherry- och salviasås
Helstekt kalvfilé med sherry- och salviasås
Ingredienser:
- 800g kalvfilé
- 3 msk olivolja
- 3 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 dl sherry
- 2 dl grädde
- 1 msk färsk salvia, hackad
- Salt och peppar efter smak
Gör såhär:
- 1. Sätt ugnen på 175°C.
- 2. Krydda kalvfilén med salt och peppar.
- 3. Värm upp olivolja i en stekpanna och bryn kalvfilén runt om tills den får fin färg.
- 4. Lägg över kalvfilén i en ugnsform och stek den i ugnen i cirka 20-25 minuter, eller tills innertemperaturen når 58-62°C för rosa kött.
- 5. Under tiden kalvfilén steks i ugnen, förbered såsen genom att steka vitlöken i stekpannan där du tidigare stekte kalvfilén.
- 6. Tillsätt sherry och låt det koka upp. Låt det sedan sjuda i cirka 2 minuter.
- 7. Tillsätt grädde och salvia. Låt såsen koka ihop något och smaka av med salt och peppar.
- 8. Ta ut kalvfilén från ugnen och låt den vila i 10 minuter innan du skär den i tunna skivor.
- 9. Servera kalvfilén med den härliga sherry- och salviasåsen.
Detta är ett fantastiskt recept på helstekt kalvfilé med sherry- och salviasås. Detta kommer garanterat bli en favorit på middagsbordet! Servera med dina favorittillbehör, t.ex. rostade rotfrukter eller en fräsch sallad.
Lämna ett svar