Helstekt kalvfilé med sherry- och salviasås

Table
  1. Helstekt kalvfilé med sherry- och salviasås
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Helstekt kalvfilé med sherry- och salviasås

Ingredienser:

  • 800g kalvfilé
  • 3 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl sherry
  • 2 dl grädde
  • 1 msk färsk salvia, hackad
  • Salt och peppar efter smak

Gör såhär:

  1. 1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. 2. Krydda kalvfilén med salt och peppar.
  3. 3. Värm upp olivolja i en stekpanna och bryn kalvfilén runt om tills den får fin färg.
  4. 4. Lägg över kalvfilén i en ugnsform och stek den i ugnen i cirka 20-25 minuter, eller tills innertemperaturen når 58-62°C för rosa kött.
  5. 5. Under tiden kalvfilén steks i ugnen, förbered såsen genom att steka vitlöken i stekpannan där du tidigare stekte kalvfilén.
  6. 6. Tillsätt sherry och låt det koka upp. Låt det sedan sjuda i cirka 2 minuter.
  7. 7. Tillsätt grädde och salvia. Låt såsen koka ihop något och smaka av med salt och peppar.
  8. 8. Ta ut kalvfilén från ugnen och låt den vila i 10 minuter innan du skär den i tunna skivor.
  9. 9. Servera kalvfilén med den härliga sherry- och salviasåsen.
You may also be interested in:  Världens godaste äppelsmulpaj

Detta är ett fantastiskt recept på helstekt kalvfilé med sherry- och salviasås. Detta kommer garanterat bli en favorit på middagsbordet! Servera med dina favorittillbehör, t.ex. rostade rotfrukter eller en fräsch sallad.

Tomatsås med örter
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.