Matjessilltårta
Matjessilltårta
Ingredienser:
- 400g matjessillfilé
- 4 kokta ägg
- 1 stor lök
- 1 1/2 dl crème fraiche
- 1 1/2 dl majonnäs
- 1 1/2 dl gräddfil
- 2 msk kapris
- 2 msk finhackad dill
- 1 msk socker
- 1 krm grovmalen svartpeppar
Gör så här:
- Skär sillfilén i mindre bitar.
- Skala och hacka äggen och löken fint.
- I en stor skål, blanda crème fraiche, majonnäs och gräddfil.
- Tillsätt sillen, äggen, löken, kapris, dill, socker och svartpeppar. Blanda väl.
- Smaka av och justera kryddningen om nödvändigt.
- Häll blandningen i en form eller en rund kaksform och jämn till ytan.
- Ställ tårtan i kylen och låt den stå i minst 2 timmar så att den får sätta sig.
- Servera tårtan skivad med lite extra dill på toppen.
Viktigt: Förvara tårtan i kylen och ät den inom 2 dagar.
Lämna ett svar