Matjessilltårta

Table
  1. Matjessilltårta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Matjessilltårta

Ingredienser:

  • 400g matjessillfilé
  • 4 kokta ägg
  • 1 stor lök
  • 1 1/2 dl crème fraiche
  • 1 1/2 dl majonnäs
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 2 msk kapris
  • 2 msk finhackad dill
  • 1 msk socker
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
You may also be interested in:  Fläskfilégryta med champinjoner

Gör så här:

  1. Skär sillfilén i mindre bitar.
  2. Skala och hacka äggen och löken fint.
  3. I en stor skål, blanda crème fraiche, majonnäs och gräddfil.
  4. Tillsätt sillen, äggen, löken, kapris, dill, socker och svartpeppar. Blanda väl.
  5. Smaka av och justera kryddningen om nödvändigt.
  6. Häll blandningen i en form eller en rund kaksform och jämn till ytan.
  7. Ställ tårtan i kylen och låt den stå i minst 2 timmar så att den får sätta sig.
  8. Servera tårtan skivad med lite extra dill på toppen.

Viktigt: Förvara tårtan i kylen och ät den inom 2 dagar.

Havrekakor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.