Fläskfilégryta med champinjoner
Recept: Fläskfilégryta med champinjoner
Ingredienser:
- 500 g fläskfilé
- 250 g champinjoner
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk paprikapulver
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad rosmarin
Gör så här:
- Skär fläskfilén i tunna skivor.
- Skiva champinjonerna, hacka löken och finhacka vitlöken.
- I en stor stekpanna, hetta upp olivoljan på medelhög värme.
- Tillsätt lök och vitlök och stek tills löken är genomskinlig.
- Tillsätt fläskfilé och champinjoner, och stek tills köttet är välstekt och champinjonerna har mjuknat.
- Smaksätt med salt, svartpeppar, paprikapulver, timjan och rosmarin.
- Rör om och låt det steka i ytterligare några minuter.
- Tillsätt tomatpuré, grädde och mjölk, och låt grytan koka upp under omrörning.
- Minska värmen till låg och låt grytan sjuda i cirka 10-15 minuter.
- Servera grytan varm med ris eller potatis.