Klassisk lasagne

Table
  1. Klassisk lasagne
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Klassisk lasagne

Ingredienser:

  • 400g lasagneplattor
  • 500g köttfärs
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 800g passerade tomater
  • 2dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 200g riven ost
  • 2 tsk torkad oregano
  • salt och peppar efter smak

Gör såhär:

  1. Steg 1: Hacka löken och vitlöken fint.
  2. Steg 2: Fräs löken och vitlöken i smör på medelhög värme tills de blir mjuka och genomskinliga.
  3. Steg 3: Tillsätt köttfärsen och stek tills den är genomstekt och fått fin färg.
  4. Steg 4: Tillsätt passerade tomater och torkad oregano. Krydda med salt och peppar efter smak. Låt såsen småputtra i ca 15-20 minuter.
  5. Steg 5: Under tiden såsen puttrar, förbered bechamelsåsen genom att smälta smöret i en kastrull på medelvärme. Tillsätt mjölet och vispa tills det blir en jämn smet. Tillsätt mjölken lite i taget och vispa konstant tills såsen tjocknar.
  6. Steg 6: Sätt ugnen på 200 grader Celsius.
  7. Steg 7: Varva lasagneplattor, köttfärssås och bechamelsås i en ugnssäker form. Avsluta med ett lager bechamelsås och strö över den rivna osten.
  8. Steg 8: Grädda lasagnen i ugnen i ca 30-35 minuter, eller tills osten har smält och fått fin färg.
  9. Steg 9: Ta ut lasagnen ur ugnen och låt den vila i några minuter innan du serverar den.

Servera den klassiska lasagnen med en fräsch sallad och njut!

Vegansk gubbröra
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up