Chokladgranola

Table
  1. Recept på Chokladgranola
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:
    3. Servering:

Recept på Chokladgranola

Ingredienser:

  • 3 dl havregryn
  • 1 dl mandlar, hackade
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 msk kakao
  • 1/2 dl lönnsirap
  • 2 msk kokosolja
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • En nypa salt

You may also be interested in:  Sirapslimpa

Gör såhär:

  1. Förvärm ugnen till 175°C.
  2. I en stor skål, blanda ihop havregryn, mandlar, solrosfrön, pumpakärnor, kakao och kokosflingor.
  3. I en kastrull, värm lönnsirap, kokosolja, vaniljextrakt och salt tills det blandas väl.
  4. Häll den flytande blandningen över havregrynsblandningen och rör om tills alla ingredienser är jämnt täckta.
  5. Bred ut granolan på en bakplåtspappersklädd plåt.
  6. Grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter tills granolan är krispig och gyllenbrun.
  7. Låt granolan svalna helt på plåten innan du förvarar den i en lufttät behållare.

Servering:

You may also be interested in:  Hemmagjord vaniljglass

Servera chokladgranolan med yoghurt, mjölk eller som ett hälsosamt snacks i sig själv.

Fetaostbiffar med paprikasallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up