Chokladgranola
Recept på Chokladgranola
Ingredienser:
- 3 dl havregryn
- 1 dl mandlar, hackade
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl pumpakärnor
- 1 dl kokosflingor
- 2 msk kakao
- 1/2 dl lönnsirap
- 2 msk kokosolja
- 1 tsk vaniljextrakt
- En nypa salt
Gör såhär:
- Förvärm ugnen till 175°C.
- I en stor skål, blanda ihop havregryn, mandlar, solrosfrön, pumpakärnor, kakao och kokosflingor.
- I en kastrull, värm lönnsirap, kokosolja, vaniljextrakt och salt tills det blandas väl.
- Häll den flytande blandningen över havregrynsblandningen och rör om tills alla ingredienser är jämnt täckta.
- Bred ut granolan på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Grädda i ugnen i cirka 20-25 minuter tills granolan är krispig och gyllenbrun.
- Låt granolan svalna helt på plåten innan du förvarar den i en lufttät behållare.
Servering:
Servera chokladgranolan med yoghurt, mjölk eller som ett hälsosamt snacks i sig själv.