Friterade räkor

Table
  1. Friterade räkor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Friterade räkor

Ingredienser:

  • 500 g räkor
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk vitlökspulver
  • 2 dl kolsyrat vatten
  • Fritösolja

You may also be interested in:  Ciabatta

Gör så här:

  1. Skar ner ryggen på räkorna och ta bort tarmen.
  2. Blanda vetemjöl, salt, paprikapulver och vitlökspulver i en skål.
  3. Tillsätt kolsyrat vatten och vispa till en jämn smet.
  4. Värm upp fritösolja till 180°C.
  5. Doppa räkorna i smeten och låt överflödig smet rinna av.
  6. Fritera räkorna i omgångar tills de blir gyllenbruna, ca 2-3 minuter per omgång.
  7. Låt räkorna rinna av på hushållspapper för att avlägsna överflödig olja.
  8. Servera de friterade räkorna varma tillsammans med valfri dipping-sås.
Kyckling med klyftpotatis och basilikakräm
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up