Klenäter

Table
  1. Recept: Klenäter
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:
    3. Serveringsförslag:

Recept: Klenäter

Ingredienser:

  • 200g vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk socker
  • 1 nypa salt
  • 2 dl mjölk
  • 2 st ägg
  • Smör till stekning
  • Strösocker och kanel blandat för att rulla klenäterna i

Gör så här:

  1. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och salt i en skål.
  2. Tillsätt mjölk och ägg i skålen och vispa till en jämn smet.
  3. Värm upp smör i en stekpanna på medelvärme.
  4. Skeda ut smeten i stekpannan och stek klenäterna gyllenbruna på båda sidor.
  5. Låt klenäterna rinna av på hushållspapper.
  6. Rulla de nygräddade klenäterna i strösocker och kanelblandning.

Serveringsförslag:

You may also be interested in:  Kycklinggyros med fetaost och tomat

Servera de läckra klenäterna varma, gärna med lite sylt eller grädde.

Lingonsylt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up