Rullad dillströmming

Table
  1. Recept: Rullad dillströmming
    1. Ingredienser
    2. Gör såhär
    3. Tips

Recept: Rullad dillströmming

Ingredienser

  • 500 g strömmingsfilé
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk hackad dill
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • Smör eller olja för stekning

Gör såhär

  1. Blanda ströbröd, hackad dill, salt och vitpeppar i en skål.
  2. Lägg ut strömmingsfiléerna på en arbetsyta och fördela fyllningen jämnt över dem.
  3. Rulla ihop filéerna från den breda änden och fäst med tandpetare.
  4. Hetta upp smör eller olja i en stekpanna på medelhög värme.
  5. Stek strömmingsrullarna i cirka 2-3 minuter på varje sida, tills de är gyllenbruna och genomstekta.
  6. Servera de rullade dillströmmingarna varma med potatismos eller en god sallad.
You may also be interested in:  Fransk omelett

Tips

Prova att servera rullad dillströmming med färskpotatis och en kall sås gjord på gräddfil, hackad dill, citronsaft och salt.

Pasta calabrese med bresaola
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up