Chorizogryta

Table
  1. Recept på Chorizogryta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Chorizogryta


Ingredienser:

  • 400 g chorizokorv
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 400 g krossade tomater
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk chiliflakes
  • Salt och peppar efter smak
  • Olja för stekning
You may also be interested in:  Lufsa

Gör så här:

  1. Skär chorizokorven i skivor.
  2. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna.
  3. Ta bort kärnorna från paprikorna och skär dem i strimlor.
  4. Hetta upp olja i en stor stekpanna eller gryta.
  5. Stek chorizokorven i oljan tills den är genomstekt och får fin färg.
  6. Tillsätt lök, vitlök och paprika i stekpannan. Stek tills löken blir mjuk.
  7. Tillsätt krossade tomater, kycklingbuljong, paprikapulver och chiliflakes i stekpannan. Rör om väl.
  8. Låt grytan sjuda under lock i cirka 15-20 minuter, eller tills såsen har tjocknat lite.
  9. Krydda med salt och peppar efter smak.
  10. Serva grytan varm, gärna med nykokt ris eller bröd.

Bananplättar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up