Chorizogryta
Recept på Chorizogryta
Ingredienser:
- 400 g chorizokorv
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd paprika
- 1 grön paprika
- 400 g krossade tomater
- 2 dl kycklingbuljong
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk chiliflakes
- Salt och peppar efter smak
- Olja för stekning
Gör så här:
- Skär chorizokorven i skivor.
- Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna.
- Ta bort kärnorna från paprikorna och skär dem i strimlor.
- Hetta upp olja i en stor stekpanna eller gryta.
- Stek chorizokorven i oljan tills den är genomstekt och får fin färg.
- Tillsätt lök, vitlök och paprika i stekpannan. Stek tills löken blir mjuk.
- Tillsätt krossade tomater, kycklingbuljong, paprikapulver och chiliflakes i stekpannan. Rör om väl.
- Låt grytan sjuda under lock i cirka 15-20 minuter, eller tills såsen har tjocknat lite.
- Krydda med salt och peppar efter smak.
- Serva grytan varm, gärna med nykokt ris eller bröd.