Saffransknäck

Table
  1. Recept: Saffransknäck
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Recept: Saffransknäck

Ingredienser:

  • 200 g socker
  • 100 g smör
  • 1 gram saffran
  • 1 msk ljus sirap
  • 100 g mandelspån

You may also be interested in:  Guldmjölk

Tillagning:

  1. Smält smöret i en kastrull på medelvärme
  2. Tillsätt socker, saffran och sirap. Rör om väl tills allt är blandat
  3. Strö mandelspån i botten på knäckformar eller på en bakplåtspappersklädd plåt
  4. Värm smeten under omrörning tills den når en temperatur på ca 130°C (mät med en kökstermometer)
  5. Häll direkt smeten i formarna/plåten över mandelspånen
  6. Låt svalna och stelna helt
  7. Knäck eller skär i bitar och servera
Lax med gräslökssås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up