Hemmagjort hasselnötssmör

Table
 1. Recept: Hemmagjort hasselnötssmör
  1. Ingredienser:
  2. Gör så här:

Recept: Hemmagjort hasselnötssmör

Ingredienser:

 • 250 g rostade hasselnötter
 • 2 msk socker
 • 1 tsk vaniljextrakt
 • 1/2 tsk salt

Gör så här:

 1. Börja med att rosta hasselnötterna i en ugn på 175°C i cirka 10-15 minuter, tills de blir gyllenbruna och doftar underbart.
 2. Låt nötterna svalna något och gnugga sedan av skalet med hjälp av en kökshandduk eller pappershanddukar. Se till att få bort så mycket skal som möjligt, men det är okej om det finns kvar lite skal kvar på nötterna.
 3. Placera nötterna i en matberedare eller mixer.
 4. Tillsätt socker, vaniljextrakt och salt.
 5. Mixa ingredienserna i matberedaren eller mixern tills smöret blir len och krämigt. Det kan ta några minuter.
 6. Häll över hasselnötssmöret i en ren burk och förvara i kylskåpet.

Ett hemmagjort hasselnötssmör är både läckert och nyttigt. Servera det på en smörgås, på en skiva rostat bröd eller använd det i bakning.

You may also be interested in:  Parmesanrostad blomkål

TIPS: För att få extra smak och konsistens kan du rosta nötterna med skal på, gnugga bort så mycket skal som möjligt och sedan fortsätta med receptet.

Taco med kycklingfärs
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up