Räkpasta med parmesan

Table
  1. Räkpasta med parmesan
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Räkpasta med parmesan

Ingredienser:

  • 250g pasta, exempelvis linguine eller tagliatelle
  • 300g räkor, skalade och rensade
  • 2 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 kruka färsk basilika, hackad
  • Salta och peppra efter smak
You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen tills den är al dente. Häll av och lägg åt sidan.
  2. Under tiden, hetta upp olivolja i en stekpanna på medelvärme.
  3. Tillsätt vitlök och stek i några minuter tills den är lätt gyllene.
  4. Tillsätt räkorna och stek i ytterligare några minuter tills de är genomstekta och rosafärgade.
  5. Häll i vinet och låt det koka upp. Låt det sedan sjuda i ca 2 minuter för att avdunsta alkoholen.
  6. Tillsätt grädden och låt såsen sjuda i ca 5 minuter tills den blir tjockare.
  7. Blanda i den rivna parmesanosten och rör om tills den är väl blandad och smält.
  8. Tillsätt den kokta pastan i såsen och blanda väl.
  9. Smaka av med salt och peppar efter behov.
  10. Toppa med färsk hackad basilika.
  11. Serva direkt och njut av en läcker räkpasta med parmesan!
Enkel ramen med ägg och champinjoner
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up