Pestoquinoa med krispiga grönsaker
Pestoquinoa med krispiga grönsaker
Ingredienser:
- 2 dl quinoa
- 4 dl vatten
- 1 tsk olja
- 1/2 tsk salt
- 1 dl färsk basilika
- 1 dl pinjenötter
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl riven parmesanost
- 1 dl olivolja
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 1 zucchini
- 1 morot
- 1 broccoli
- 1 msk olivolja
- 1 tsk flingsalt
Gör så här:
1. Skölj quinoan i kallt vatten och låt den rinna av.
2. Koka upp vatten, olja och salt i en kastrull. Tillsätt quinoan och låt koka i cirka 15-20 minuter, tills quinoan är mjuk och vattnet har kokat bort.
3. I en mixer eller matberedare, kombinera basilika, pinjenötter, vitlök, parmesanost och olivolja. Mixa tills det blir en slät pesto.
4. Hetta upp en stekpanna med olja. Skär paprika, zucchini, morot och broccoli i strimlor. Stek grönsakerna i den heta stekpannan i cirka 5-7 minuter tills de blir krispiga.
5. Blanda den kokta quinoan med peston i en stor skål och servera med de krispiga grönsakerna på toppen.
6. Strö över flingsalt för extra smak.
7. Njut av din hälsosamma och läckra pestoquinoa med krispiga grönsaker!