Pestoquinoa med krispiga grönsaker

Table
  1. Pestoquinoa med krispiga grönsaker
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Pestoquinoa med krispiga grönsaker

Ingredienser:

  • 2 dl quinoa
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl färsk basilika
  • 1 dl pinjenötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl olivolja
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 zucchini
  • 1 morot
  • 1 broccoli
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här:

You may also be interested in:  Kolakakor

1. Skölj quinoan i kallt vatten och låt den rinna av.

2. Koka upp vatten, olja och salt i en kastrull. Tillsätt quinoan och låt koka i cirka 15-20 minuter, tills quinoan är mjuk och vattnet har kokat bort.
3. I en mixer eller matberedare, kombinera basilika, pinjenötter, vitlök, parmesanost och olivolja. Mixa tills det blir en slät pesto.
4. Hetta upp en stekpanna med olja. Skär paprika, zucchini, morot och broccoli i strimlor. Stek grönsakerna i den heta stekpannan i cirka 5-7 minuter tills de blir krispiga.
5. Blanda den kokta quinoan med peston i en stor skål och servera med de krispiga grönsakerna på toppen.
6. Strö över flingsalt för extra smak.
7. Njut av din hälsosamma och läckra pestoquinoa med krispiga grönsaker!

Ugnsbakad falukorv med bostongurka och tomat
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up