Morotsmarmelad med ingefära

Table
  1. Morotsmarmelad med ingefära
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Morotsmarmelad med ingefära

Ingredienser:

  • 500g morötter
  • 200g socker
  • 1 citron
  • 2 tsk färsk ingefära

Gör såhär:

  1. Skala och riv morötterna fint.
  2. Pressa saften ur citronen och finriv ingefäran.
  3. Blanda morötterna, sockret, citronsaft och ingefära i en kastrull.
  4. Värm upp på medelhög värme och rör om regelbundet tills marmeladen tjocknar, ungefär 20-25 minuter.
  5. Häll den färdiga marmeladen i väl rengjorda glasburkar och förslut ordentligt.
  6. Låt svalna och förvara i kylen.
You may also be interested in:  Viltskavsgryta med svamp

Tips: Servera morotsmarmeladen på nybakat bröd eller som tillbehör till ostbrickan.

Gratinerade fiskbullar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up