Confiterade tomater

Table
  1. Recept på Confiterade tomater
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept på Confiterade tomater

Ingredienser:

  • 1 kg körsbärstomater
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • Färsk timjan

Gör så här:

  1. Skär ett kryss i toppen av varje tomat.
  2. Blanchera tomaterna i kokande vatten i cirka 30 sekunder.
  3. Skala tomaterna genom att dra av skalet från kryssningen.
  4. Hetta upp olivoljan i en stekpanna på medelhög värme.
  5. Tillsätt vitlöken och stek den tills den doftar gyllene.
  6. Tillsätt tomaterna och rör om försiktigt så att de täcks av oljan.
  7. Lägg i timjan och krydda med salt och socker.
  8. Sänk värmen till låg och låt tomaterna sjuda i cirka 2-3 timmar tills de har reducerat och blivit
    koncentrerade.
  9. Rör om då och då och se till att de inte bränns vid.
  10. När tomaterna har fått en mörkare färg och en tjock konsistens är de klara.
You may also be interested in:  Pizza

Tips: Du kan servera confiterade tomater som tillbehör till pasta, på en bruschetta eller som topping på en
sallad. De kan även användas som bas i såser och soppor för att ge extra smak.

Skumbollar
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up