Confiterade tomater
Recept på Confiterade tomater
Ingredienser:
- 1 kg körsbärstomater
- 4 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 dl olivolja
- 1 tsk salt
- 1 tsk socker
- Färsk timjan
Gör så här:
- Skär ett kryss i toppen av varje tomat.
- Blanchera tomaterna i kokande vatten i cirka 30 sekunder.
- Skala tomaterna genom att dra av skalet från kryssningen.
- Hetta upp olivoljan i en stekpanna på medelhög värme.
- Tillsätt vitlöken och stek den tills den doftar gyllene.
- Tillsätt tomaterna och rör om försiktigt så att de täcks av oljan.
- Lägg i timjan och krydda med salt och socker.
- Sänk värmen till låg och låt tomaterna sjuda i cirka 2-3 timmar tills de har reducerat och blivit
koncentrerade. - Rör om då och då och se till att de inte bränns vid.
- När tomaterna har fått en mörkare färg och en tjock konsistens är de klara.
Tips: Du kan servera confiterade tomater som tillbehör till pasta, på en bruschetta eller som topping på en
sallad. De kan även användas som bas i såser och soppor för att ge extra smak.