Italienska mandelskorpor
Recept: Italienska mandelskorpor
Ingredienser:
- Mandlar - 200 g
- Smör - 100 g
- Strösocker - 200 g
- Vetemjöl - 300 g
- Bakpulver - 1 tsk
- Vaniljsocker - 1 tsk
- Ägg - 2 st
- Rivet citronskal - från 1 citron
Gör så här:
- Blanda samman mandlar, smör, strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
- Tillsätt äggen och det rivna citronskal. Arbeta snabbt ihop till en deg.
- Dela degen i två delar och rulla ut varje del till längder, cirka 30 cm långa.
- Lägg längderna på en bakpappersklädd plåt och platta försiktigt till dem något.
- Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter tills de fått en gyllenbrun färg.
- Ta ut plåten och skär längderna i sneda skorpor, cirka 1 cm breda each.
- Ställ tillbaka skorporna på plåten och torka dem i ugnen på 75 grader i cirka 40 minuter tills de blir krispiga.
- Låt skorporna svalna helt på ett galler innan de förvaras i en lufttät burk.
Tips:
För extra smak kan du tillsätta några droppar mandelessens eller hackade chokladbitar i degen.
Servera de italienska mandelskorporna som de är eller doppa dem i en kopp varmt kaffe eller te.