Glutenfria havrekakor med russin och pekannötter
Recept: Glutenfria havrekakor med russin och pekannötter
Ingredienser:
- 150 g glutenfria havregryn
- 100 g rismjöl (eller annat glutenfritt mjöl)
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 100 g smör (rumstempererat)
- 100 g farinsocker
- 1 ägg
- 1 tsk vaniljextrakt
- 75 g russin
- 75 g grovhackade pekannötter
Instruktioner:
- Förvärm ugnen till 180°C och klä en bakplåt med bakplåtspapper.
- I en skål, blanda ihop havregryn, rismjöl, bakpulver och salt. Ställ åt sidan.
- I en annan stor skål, vispa smör och farinsocker tills det blir luftigt och ljust i färgen.
- Tillsätt ägg och vaniljextrakt och blanda väl.
- Gradvis tillsätt den torra ingrediensblandningen till smörblandningen och blanda tills allt är väl blandat.
- Rör i russin och pekannötter i smeten.
- Ta ca 1 matsked smet per kaka och rulla till bollar. Placera bollarna på den förberedda bakplåten och platta lätt till dem med baksidan av en sked.
- Grädda i förvärmd ugn i ca 12-15 minuter eller tills kakorna har fått en gyllene färg runt kanterna.
- Ta ut ur ugnen och låt svalna på plåten i några minuter innan du flyttar dem till ett galler för att svalna helt.
- Njut av de glutenfria havrekakorna med russin och pekannötter!