Sega kolakakor

Table
  1. Sega kolakakor
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Sega kolakakor

Ingredienser:

  • 200 g smör (rumstempererat)
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl brun farinsocker
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt

Gör så här:

  1. Förvärm ugnen till 175°C.
  2. I en stor skål, blanda smör, strösocker och brun farinsocker tills det blir krämigt.
  3. Tillsätt ägget och blanda väl.
  4. I en separat skål, blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt.
  5. Tillsätt mjölblandningen i smörblandningen och rör om tills alla ingredienser är väl blandade.
  6. Forma degen till små bollar och placera dem på en bakplåt klädd med bakpapper.
  7. Platta till bollarna lite med en gaffel för att skapa den klassiska rutmönstret på kakorna.
  8. Grädda i förvärmde ugnen i ca 10-12 minuter, eller tills kakorna är gyllenbruna runt kanterna.
  9. Ta ut kakorna ur ugnen och låt dem svalna på bakplåten i några minuter innan du flyttar dem till ett träställ för att svalna helt.
You may also be interested in:  Klassisk pajdeg- grundrecept

Tips: För extra smak kan du blanda i hackade nötter eller choklad i smeten. Servera med en kall glas mjölk för en perfekt kombination!

Vegetarisk korma
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up