Ugnspannkaka med bacon och morötter

Table
  1. Recept: Ugnspannkaka med bacon och morötter
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Ugnspannkaka med bacon och morötter

Ingredienser:

  • 4 dl vetemjöl
  • 8 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt
  • 200 g bacon, tärnat
  • 2 morötter, strimlade

You may also be interested in:  Gulaschsoppa med köttfärs

Gör så här:

  1. 1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. 2. Vispa ihop vetemjöl, mjölk, ägg och salt till en jämn smet.
  3. 3. Stek bacon i en stekpanna tills det är knaprigt. Tillsätt morötterna och stek ytterligare några minuter.
  4. 4. Häll över bacon och morötter i smeten och blanda väl.
  5. 5. Häll smeten i en smord ugnssäker form och grädda i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter, tills pannkakan har fått en gyllenbrun färg.
  6. 6. Ta ut pannkakan ur ugnen och servera direkt.

Plättar - perfekt plättsmet
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up