Klappgröt

Table
  1. Recept: Klappgröt
    1. Ingredienser
    2. Tillagning
    3. Servingsförslag

Recept: Klappgröt

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 2 dl grötgryn
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt

Tillagning

  1. Häll vatten och grötgryn i en kastrull.
  2. Koka upp under omrörning.
  3. Tillsätt mjölken och saltet.
  4. Låt gröten koka på medelhög värme i cirka 15-20 minuter, eller tills den är tjock och krämig.
  5. Rör om då och då för att undvika att gröten bränner vid.
  6. Ta av kastrullen från värmen och låt gröten vila i några minuter.
  7. Rör om ordentligt innan servering.

Servingsförslag

You may also be interested in:  Laxfilé i ugn med citron

Servera klappgröten med lite kanel och socker på toppen, eller prova att blanda i exempelvis sylt, bär eller hackade nötter.

Klassisk grönkålssoppa med ägghalvor
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up