Vit chokladpannacotta med limemarinerade bär
Vit chokladpannacotta med limemarinerade bär
Ingredienser:
- 200 g vit choklad
- 4 dl grädde
- 1 dl mjölk
- 1/2 dl socker
- 2 gelatinblad
- 1 lime
- 200 g blandade bär (exempelvis jordgubbar och blåbär)
Gör så här:
- Smula chokladen och lägg den i en kastrull.
- Tillsätt grädde, mjölk och socker. Värm över medelhög värme och rör om tills chokladen smält helt.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
- Pressa saften från limen och tillsätt den till chokladblandningen.
- Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur överflödig vätska. Rör ner dem i kastrullen och fortsätt att röra tills gelatinet har löst upp sig helt.
- Häll upp pannacottasmeten i portionsglas och låt svalna. Ställ sedan in i kylen och låt stå i minst 4 timmar, eller över natten, tills pannacottan har stelnat.
- Tvätta och rensa bären och skär jordgubbarna i mindre bitar om de är stora. Lägg dem i en skål och pressa över saften från en halv lime. Blanda väl och låt bären marinera i kylen i minst 30 minuter.
- Servera pannacottan med de limemarinerade bären på toppen.
Tips: För extra smak kan du även tillsätta lite vaniljsocker eller vaniljextrakt i pannacottasmeten.