Halländsk långkål

Table
  1. Recept: Halländsk långkål
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Servering:

Recept: Halländsk långkål

Ingredienser:

  • 1 kg långkål
  • 200 g rimmat sidfläsk
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar

Tillagning:

  1. Skär lager på lager av stjälkarna i långkålen och grovhacka bladen.
  2. Skiva det rimmade sidfläsket i tunna strimlor.
  3. Fräs sidfläsket i en kastrull tills det blir gyllenbrunt.
  4. Tillsätt den hackade långkålen tillsammans med vattnet, saltet och vitpepparn.
  5. Låt koka upp och sänk sedan värmen och låt puttra under lock i cirka 1,5-2 timmar tills kålen är mjuk.
You may also be interested in:  Glutenfri mandelkaka

Servering:

Servera den halländska långkålen som en sidorätt till exempelvis kokt potatis och korv.

Fryst choklad- och hasselnötscheesecake
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up