Wok med äggnudlar och fläskfilé

Table
  1. Wok med äggnudlar och fläskfilé
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Wok med äggnudlar och fläskfilé

Ingredienser:

  • 300g fläskfilé
  • 200g äggnudlar
  • 1 röd paprika, skivad
  • 1 gul lök, skivad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk sesamolja
  • 3 msk sojasås
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk maizena
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • Salt och svartpeppar efter smak
You may also be interested in:  Världens godaste äppelsmulpaj

Gör så här:

  1. Skär fläskfilén i tunna strimlor och krydda med salt och svartpeppar.
  2. Koka äggnudlarna enligt instruktionerna på förpackningen.
  3. Hetta upp sesamoljan i en stor wokpanna eller stekpanna på medelhög värme.
  4. Tillsätt fläskfilén och stek tills den är genomstekt och har fått fin färg. Ta ut köttet och lägg åt sidan.
  5. I samma panna, tillsätt lök, paprika och vitlök. Stek tills grönsakerna är mjuka och gyllene.
  6. I en separat skål, blanda samman sojasås, fisksås, honung och maizena.
  7. Häll såsen över grönsakerna och låt det koka upp. Låt sedan sjuda i ca 2 minuter tills såsen tjocknar något.
  8. Tillsätt sedan de kokta äggnudlarna och stekt fläskfilé till pannan. Blanda väl så att alla ingredienser är jämnt fördelade.
  9. Smaka av med salt och peppar efter behov.
  10. Garnera med hackad koriander och servera genast.
Tacos
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up