Lammfärsbullar med persilja och vitlök
Lammfärsbullar med persilja och vitlök
Ingredienser:
- 500g lammfärs
- 1 finhackad lök
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1/2 dl hackad persilja
- 1 dl ströbröd
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 2 msk olivolja
Gör så här:
- Mixa lammfärs, lök, vitlök, persilja, ströbröd, ägg, salt och svartpeppar i en matberedare eller blanda för hand tills väl blandat.
- Forma små bollar av färsen och platta till dem något.
- Stek färsbullarna i olivolja tills de är genomstekta och har fått fin färg på ytan, ungefär 5 minuter per sida.
- Servera de färdiga lammfärsbullarna med en fräsch sallad, tzatziki och eventuellt pitabröd.
Det här receptet ger ca 25-30 lammfärsbullar, vilket räcker för cirka 4 portioner.