Lammfärsbullar med persilja och vitlök

Table
  1. Lammfärsbullar med persilja och vitlök
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Lammfärsbullar med persilja och vitlök

Ingredienser:

  • 500g lammfärs
  • 1 finhackad lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 2 msk olivolja

Gör så här:

  1. Mixa lammfärs, lök, vitlök, persilja, ströbröd, ägg, salt och svartpeppar i en matberedare eller blanda för hand tills väl blandat.
  2. Forma små bollar av färsen och platta till dem något.
  3. Stek färsbullarna i olivolja tills de är genomstekta och har fått fin färg på ytan, ungefär 5 minuter per sida.
  4. Servera de färdiga lammfärsbullarna med en fräsch sallad, tzatziki och eventuellt pitabröd.
You may also be interested in:  Krämig kycklinggryta med mango chutney

Det här receptet ger ca 25-30 lammfärsbullar, vilket räcker för cirka 4 portioner.

Chokladgröt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up