Husets mandeltårta

Table
  1. Recept: Husets mandeltårta
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Husets mandeltårta

Ingredienser:

  • 200g mandelmassa
  • 200g smör
  • 200g socker
  • 4 ägg
  • 200g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker

You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Gör så här:

  1. Step 1: Sätt ugnen på 175°C och smörj och mjöla en rund form.
  2. Step 2: Riv mandelmassan fint och blanda med smör och socker i en stor skål. Rör ordentligt till en jämn smet.
  3. Step 3: Tillsätt ägg ett i taget och blanda väl efter varje ägg.
  4. Step 4: Blanda vetemjöl och bakpulver i en annan skål. Tillsätt mjölken och vaniljsocker i mandelmassan och rör om väl.
  5. Step 5: Häll smeten i den förberedda formen och jämna till ytan.
  6. Step 6: Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter, eller tills tårtan är gyllenbrun och genomgräddad.
  7. Step 7: Låt tårtan svalna helt innan du tar ur den ur formen.
  8. Step 8: Servera tårtan som den är eller dekorera med vispad grädde och färska bär.
Potatisplättar med bacon och lingonsylt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.