Husets mandeltårta
Recept: Husets mandeltårta
Ingredienser:
- 200g mandelmassa
- 200g smör
- 200g socker
- 4 ägg
- 200g vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 dl mjölk
- 1 tsk vaniljsocker
Gör så här:
- Step 1: Sätt ugnen på 175°C och smörj och mjöla en rund form.
- Step 2: Riv mandelmassan fint och blanda med smör och socker i en stor skål. Rör ordentligt till en jämn smet.
- Step 3: Tillsätt ägg ett i taget och blanda väl efter varje ägg.
- Step 4: Blanda vetemjöl och bakpulver i en annan skål. Tillsätt mjölken och vaniljsocker i mandelmassan och rör om väl.
- Step 5: Häll smeten i den förberedda formen och jämna till ytan.
- Step 6: Grädda i mitten av ugnen i ca 40 minuter, eller tills tårtan är gyllenbrun och genomgräddad.
- Step 7: Låt tårtan svalna helt innan du tar ur den ur formen.
- Step 8: Servera tårtan som den är eller dekorera med vispad grädde och färska bär.
Lämna ett svar