Pastarullar med färskost och skinka

Table
  1. Pastarullar med färskost och skinka
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Pastarullar med färskost och skinka

Ingredienser:

  • 12 lasagneplattor
  • 200g färskost
  • 200g skinka
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 dl riven ost
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Koka lasagneplattorna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt dem sedan svalna.
  2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och stek löken och vitlöken tills de blir mjuka.
  3. Tillsätt skinka och stek i några minuter tills den är lätt brynt.
  4. Rör i krossade tomater, basilika och oregano. Låt såsen sjuda i ca 10 minuter.
  5. Bred ut färskost på varje lasagneplatta. Lägg sedan på ett lager av skinkblandningen.
  6. Rulla ihop lasagneplattorna och placera dem i en ugnsfast form.
  7. Häll över tomatsåsen och strö över den rivna osten.
  8. Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 20-25 minuter, tills osten är gyllene och bubblande.
  9. Servera pastarullarna varma och njut!
You may also be interested in:  Krämig potatis- och purjolökssoppa

Detta recept på pastarullar med färskost och skinka är både läckra och enkla att göra. Perfekta som en huvudrätt eller som en festlig aptitretare. Prova det idag och imponera på dina gäster!

Morotsplättar med dragonyoghurt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up