Amerikanska våfflor med lönnsirap och florsocker

Table
  1. Amerikanska våfflor med lönnsirap och florsocker
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Amerikanska våfflor med lönnsirap och florsocker

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk socker
  • en nypa salt
  • 2 msk smält smör

Gör så här:

  1. Steg 1: Blanda ägg och mjölk i en skål.
  2. Steg 2: I en separat skål, blanda vetemjöl, bakpulver, socker och salt.
  3. Steg 3: Tillsätt den torra blandningen till ägg- och mjölblandningen och rör om tills allt är väl
    blandat.
  4. Steg 4: Tillsätt smält smör och rör om igen.
  5. Steg 5: Värm upp våffeljärnet och smörj det lätt med smör eller olja.
  6. Steg 6: Häll i en lagom mängd smet i våffeljärnet och grädda till gyllenbrun färg.
  7. Steg 7: Upprepa steg 6 tills all smet är använd.
  8. Steg 8: Servera de färdiga våfflorna med lönnsirap och strö över lite florsocker.
You may also be interested in:  Plankstek

Detta recept ger ca 4-6 våfflor, beroende på storlek.

St Louis Cut pork ribs
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up