Klassisk skagenröra
Klassisk skagenröra - Recept
Ingredienser:
- 500g färska räkor
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraiche
- 1 tsk färskpressad citronsaft
- 1 msk hackad dill
- 1 msk hackad persilja
- 1 rödlök, finhackad
- Salt och peppar efter smak
Gör såhär:
- Koka räkorna i lättsaltat vatten i cirka 1-2 minuter tills de är rosa och genomkokta. Låt dem svalna.
- Skala räkorna och ta bort tarmen. Hacka dem grovt.
- I en skål, blanda majonnäs, crème fraiche, citronsaft, dill, persilja och rödlök.
- Tillsätt de hackade räkorna och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
- Klassisk skagenröra är klar att servera! Servera den på nybakat bröd eller som tillbehör till räkmacka.
Tips: För extra smak kan du tillsätta en tesked dijonsenap eller lite hackad gräslök.