Ostfyllda potatisbollar





Ostfyllda potatisbollar

Table
  1. Ostfyllda potatisbollar
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Ostfyllda potatisbollar

Ingredienser:

  • 1 kg potatis
  • 150 g riven ost
  • 2 ägg
  • 2 msk mjöl
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • Olja för stekning

You may also be interested in:  Fondue

Gör såhär:

  1. Koka potatisen tills den är mjuk och lätt att mosa.
  2. Häll av vattnet och låt potatisen svalna något.
  3. Mosa potatisen väl för att få en jämn konsistens.
  4. Tillsätt den riven ost, ägg, mjöl, salt och peppar.
  5. Blanda ordentligt tills alla ingredienser är väl kombinerade.
  6. Forma små bollar av potatisblandningen.
  7. Värm upp olja i en stekpanna på medelhög värme.
  8. Stek potatisbollarna tills de är gyllenbruna och krispiga på utsidan.
  9. Låt dem rinna av på hushållspapper för att ta bort överflödig olja.
  10. Serv
    Bitterballen – Kroketter med högrev
    LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up