Hummusdipp

Table
  1. Recept: Hummusdipp
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Hummusdipp

Ingredienser:

  • 1 burk kikärtor, avrunna
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 matskedar tahini
  • 2 matskedar olivolja
  • Saften från 1 citron
  • 1 tesked spiskummin
  • 1/2 tesked salt
  • Några kvistar färsk persilja för garnering

Gör så här:

  1. Skölj kikärtorna väl under kallt vatten och låt dem rinna av.
  2. Lägg kikärtorna, vitlöksklyftor, tahini, olivolja, citronsaft, spiskummin och salt i en matberedare eller mixer.
  3. Mixa ingredienserna till en len och krämig konsistens.
  4. Smaka av och tillsätt mer salt, citronsaft eller spiskummin efter smak om så önskas.
  5. Häll upp hummusdippen i en skål och garnera med färsk persilja.
  6. Servera med färska grönsaksstavar eller tortillachips.
You may also be interested in:  Purjolökssoppa

Tips: För en extra smakvariation kan du tillsätta en tesked paprikapulver eller en nypa chilipulver i hummusdippen.

Kasslergryta med paprika
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up