Toscakaka med äpple

Table
  1. Toscakaka med äpple
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Toscakaka med äpple

Ingredienser:

  • 3 äpplen
  • 200 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl mjölk
  • 50 g hackade mandlar
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 2 msk mjölk

You may also be interested in:  Moussaka

Gör så här:

  1. Skala och skär äpplena i tunna klyftor.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Blanda socker, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
  4. Tillsätt smält smör och mjölk, och rör till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en smord form.
  6. Tryck ner äppelklyftorna i smeten.
  7. Strö över hackade mandlar.
  8. Grädda i ugnen på 175°C i cirka 25-30 minuter, tills kakan fått fin färg.
  9. Under tiden kakan gräddas, smält smöret, tillsätt socker och mjölk i en kastrull och koka upp blandningen.
  10. Ta bort kakan från ugnen och häll karamellsåsen över kakan när den är varm.
  11. Låt kakan svalna innan servering.
Svampbruschetta med rostad prosciutto
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up