Toscakaka med äpple
Toscakaka med äpple
Ingredienser:
- 3 äpplen
- 200 g smör
- 2 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl mjölk
- 50 g hackade mandlar
- 100 g smör
- 1 dl socker
- 2 msk mjölk
Gör så här:
- Skala och skär äpplena i tunna klyftor.
- Smält smöret och låt det svalna.
- Blanda socker, mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
- Tillsätt smält smör och mjölk, och rör till en jämn smet.
- Häll smeten i en smord form.
- Tryck ner äppelklyftorna i smeten.
- Strö över hackade mandlar.
- Grädda i ugnen på 175°C i cirka 25-30 minuter, tills kakan fått fin färg.
- Under tiden kakan gräddas, smält smöret, tillsätt socker och mjölk i en kastrull och koka upp blandningen.
- Ta bort kakan från ugnen och häll karamellsåsen över kakan när den är varm.
- Låt kakan svalna innan servering.