Rabarberpaj med brynt smör

Table
  1. Rabarberpaj med brynt smör
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Rabarberpaj med brynt smör

Ingredienser:

  • 400g färsk rabarber
  • 150g smör
  • 200g vetemjöl
  • 100g socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
You may also be interested in:  Grön tomatmarmelad

Gör så här:

  1. 1. Skölj och skär rabarbern i mindre bitar.
  2. 2. Bryn smöret i en kastrull tills det får en gyllene färg och en nötig doft.
  3. 3. Blanda vetemjöl, socker, vaniljsocker och salt i en separat skål.
  4. 4. Häll det brynta smöret i mjölblandningen och rör om tills det blir en smulig deg.
  5. 5. Tryck ut hälften av smuldegen i botten av en pajform och lägg sedan i rabarberbitarna.
  6. 6. Strö resten av smuldegen över rabarbern som ett lock.
  7. 7. Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 30-35 minuter tills pajen fått en gyllene färg.
  8. 8. Servera varm eller kall med vaniljsås eller glass.

Citronmarmelad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up