Citron- och ingefärste

Table
  1. Recept på Citron- och ingefärste
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Recept på Citron- och ingefärste

Ingredienser:

  • 4 koppar vatten
  • 1 citron
  • 1 bit färsk ingefära (ca 5 cm)
  • Honung (efter smak)

Tillagning:

  1. Koka upp vattnet i en kastrull.
  2. Skär citronen i skivor, och skala och skiva ingefäran.
  3. Tillsätt citronskivor och ingefära i det kokande vattnet.
  4. Låt teet puttra i 10-15 minuter för att dra åt sig smakerna.
  5. Häll upp teet i koppar och tillsätt honung efter smak.
  6. Rör om och servera varmt.
You may also be interested in:  Kålpudding (grundrecept)

Tips:

Anpassa mängden ingefära och honung efter din personliga smak. För en extra kryddig smak kan du också lägga till en nypa kanel eller malen kryddnejlika.

Chèvresallad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up