Krämig pasta risoni med sparris citron och parmesan
Recept: Krämig pasta risoni med sparris, citron och parmesan
Ingredienser
- 2 dl risoni pasta
- 200 g färsk sparris
- 1 citron
- 50 g riven parmesanost
- 2 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl vispgrädde
- Salt och peppar efter smak
Gör så här
- Koka risoni pastan enligt anvisningarna på förpackningen. När den är klar, häll av vattnet och ställ åt sidan.
- Skär bort de träiga ändarna på sparrisen och skär dem sedan i mindre bitar.
- Riv skalet från citronen och pressa ut saften.
- Hetta upp olivoljan i en stekpanna och tillsätt vitlöken. Fräs den i ett par minuter tills den blir gyllene.
- Tillsätt sparrisen och fräs i ytterligare 3-4 minuter tills den blir lite mjuk.
- Tillsätt risoni pastan i stekpannan och blanda väl med sparrisen och vitlöken.
- Häll i citronsaften och vispgrädden. Rör om och låt det koka upp.
- Tillsätt den rivna parmesanosten och rör om tills osten smälter och såsen blir krämig.
- Smaka av med salt och peppar.
- Servera den krämiga pastan varm och strö gärna över lite extra parmesanost och citronskal som dekoration.
Tips: För en extra smakupplevelse kan du tillsätta lite färsk hackad basilika eller persilja i såsen.