Krämig pasta risoni med sparris citron och parmesan

Table
  1. Recept: Krämig pasta risoni med sparris, citron och parmesan
    1. Ingredienser
    2. Gör så här

Recept: Krämig pasta risoni med sparris, citron och parmesan

Ingredienser

  • 2 dl risoni pasta
  • 200 g färsk sparris
  • 1 citron
  • 50 g riven parmesanost
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl vispgrädde
  • Salt och peppar efter smak

You may also be interested in:  Klassiska köttbullar

Gör så här

  1. Koka risoni pastan enligt anvisningarna på förpackningen. När den är klar, häll av vattnet och ställ åt sidan.
  2. Skär bort de träiga ändarna på sparrisen och skär dem sedan i mindre bitar.
  3. Riv skalet från citronen och pressa ut saften.
  4. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och tillsätt vitlöken. Fräs den i ett par minuter tills den blir gyllene.
  5. Tillsätt sparrisen och fräs i ytterligare 3-4 minuter tills den blir lite mjuk.
  6. Tillsätt risoni pastan i stekpannan och blanda väl med sparrisen och vitlöken.
  7. Häll i citronsaften och vispgrädden. Rör om och låt det koka upp.
  8. Tillsätt den rivna parmesanosten och rör om tills osten smälter och såsen blir krämig.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Servera den krämiga pastan varm och strö gärna över lite extra parmesanost och citronskal som dekoration.
You may also be interested in:  Hasselbackspotatis

Tips: För en extra smakupplevelse kan du tillsätta lite färsk hackad basilika eller persilja i såsen.

Hel grillad lammstek
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up