Smördegssnurror med Västerbottensost

Table
  1. Smördegssnurror med Västerbottensost
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Smördegssnurror med Västerbottensost

Ingredienser:

  • 1 rulle färdig smördeg
  • 100 g riven Västerbottensost
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • Flingsalt

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 200°C och täck en bakplåt med bakplåtspapper.
  2. Rulla ut smördegen på en lätt mjölad yta och strö över den rivna Västerbottensosten.
  3. Vik smördegen dubbelt och tryck försiktigt ihop kanterna för att försegla osten inuti.
  4. Skär den dubbelt vikta smördegen i ca 2 cm breda remsor.
  5. Tvinna varje remsa och forma till snurror. Lägg dem på bakplåten.
  6. Blanda ägget med vatten och pensla snurror med äggsmeten.
  7. Strö lite flingsalt över snurrorna.
  8. Grädda i ugnen i cirka 10-15 minuter, tills de är gyllenbruna och fluffiga.
  9. Låt svalna något innan servering.

Smördegssnurror med Västerbottensost är en ljuvlig och enkel aptitretare som passar lika bra till vardags som till festliga tillfällen. Det knapriga smördegen tillsammans med den krämiga Västerbottensosten skapar en fantastisk kombination av smaker. Perfekt att servera som snacks eller tilltugg på buffén!

You may also be interested in:  Gubbröra med matjessill

Smaklig måltid!

Bästa köttbullen
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up