Matjessill med krämigt ägg citronkräm och brynt smör




Recept: Matjessill med krämigt ägg, citronkräm och brynt smör

Table
  1. Matjessill med krämigt ägg, citronkräm och brynt smör
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Matjessill med krämigt ägg, citronkräm och brynt smör

Ingredienser:

  • 4 stora matjessillfiléer
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 2 msk smör
  • Några färska dillkvistar
  • Flingsalt och nymalen svartpeppar efter smak
You may also be interested in:  Brantevikssill

Gör så här:

Börja med att skära matjessillfiléerna i mindre bitar och lägg åt sidan. Skala de hårdkokta äggen och hacka dem grovt.

I en separat skål, blanda gräddfil, citronsaft, rivet citronskal, salt och peppar. Rör om för att få en jämn krämig konsistens.

Värm upp smöret i en stekpanna på medelhög värme tills det brynts och fått en nötig doft. Ta bort från värmen och låt svalna något.

I serveringsskålar eller tallrikar, lägg ut matjessillen och fördela äggen överst. Ringla den brynta smöret över äggen och sillen.

You may also be interested in:  Räkbakelse med cheez doodles

Avsluta med att klicka ut citronkrämen över rätten och garnera med färska dillkvistar.

Serv

Grillad kycklingfilé med marinad
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up