Saffranskaka i långpanna

Table
  1. Recept: Saffranskaka i långpanna
    1. Ingredienser
    2. Gör så här
    3. Tips

Recept: Saffranskaka i långpanna

Ingredienser

  • 250g smör
  • 3 dl socker
  • 1 g saffran
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk

Gör så här

  1. Börja med att smälta smöret och låt det svalna.
  2. I en separat skål, blanda socker, saffran och vaniljsocker.
  3. Tillsätt de uppvispade äggen till sockerblandningen och rör om väl.
  4. Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det till ägg- och sockerblandningen.
  5. Tillsätt smält smör och mjölk, rör om till en jämn smet.
  6. Häll smeten i en smord långpanna.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter på 175°C.
  8. Låt kakan svalna i formen innan den skärs i portionsbitar.
You may also be interested in:  Hasselbackspotatis

Tips

Serveringsförslag: Dekorera kakan med florsocker och servera den med en klick lättvispad grädde eller vaniljglass.

Förvaring: Förvara kakan i en lufttät behållare i rumstemperatur.

Hummer med citronsmetana forellrom och krasse
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up