Saffranskaka i långpanna
Recept: Saffranskaka i långpanna
Ingredienser
- 250g smör
- 3 dl socker
- 1 g saffran
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 dl mjölk
Gör så här
- Börja med att smälta smöret och låt det svalna.
- I en separat skål, blanda socker, saffran och vaniljsocker.
- Tillsätt de uppvispade äggen till sockerblandningen och rör om väl.
- Blanda vetemjöl och bakpulver och tillsätt det till ägg- och sockerblandningen.
- Tillsätt smält smör och mjölk, rör om till en jämn smet.
- Häll smeten i en smord långpanna.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter på 175°C.
- Låt kakan svalna i formen innan den skärs i portionsbitar.
Tips
Serveringsförslag: Dekorera kakan med florsocker och servera den med en klick lättvispad grädde eller vaniljglass.
Förvaring: Förvara kakan i en lufttät behållare i rumstemperatur.