Hasselbackspotatis

Table
  1. Recept: Hasselbackspotatis
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Recept: Hasselbackspotatis

Ingredienser:

  • 4 stora potatisar
  • 2 matskedar smör
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tesked timjan
  • 1 tesked rosmarin
  • 1 tesked salt
  • 1/2 tesked svartpeppar
You may also be interested in:  Boeuf bourguignon med potatismos

Tillagning:

  1. Förvärm ugnen till 220°C.
  2. Skölj potatisarna och skär ett litet snitt i varje potatis, utan att skära igenom helt till botten.
  3. Blanda smöret, vitlöken, timjan, rosmarin, salt och svartpeppar i en skål.
  4. Pensla potatisarna med smörblandningen, se till att även få smör i snitten.
  5. Placera potatisarna på en bakplåtspapperklädd bakplåt och baka i ugnen i cirka 40-45 minuter tills potatisarna är mjuka och gyllenbruna.
  6. Servera direkt och njut av de ljuvliga hasselbackspotatisarna!

Tips:

You may also be interested in:  Amerikanska pannkakor

För extra krispighet kan du lägga potatisarna i iskallt vatten i cirka 30 minuter innan tillagning. Toppa gärna med färsk hackad persilja eller riven ost för extra smak!

Skagentårta
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up