Havreflarn med citronsmörkräm

Table
  1. Havreflarn med citronsmörkräm
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Havreflarn med citronsmörkräm

Ingredienser:

  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 citron
  • 1 dl florsocker

You may also be interested in:  Potatismos (grundrecept)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret och låt det svalna något.
  3. Blanda strösocker, havregryn, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
  4. Riv citronskalet fint och pressa saften ur citronen. Tillsätt citronskalet till smöret och blanda sedan ner smöret och citronsaften i bunken med de torra ingredienserna. Rör om till en jämn smet.
  5. Placera ut små klickar av smeten på en bakplåtspapperklädd plåt, ungefär en tesked smet per kaka. Se till att det är gott om utrymme mellan kakorna då de flyter ut under gräddningen.
  6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 8–10 minuter, tills kakorna har fått en fin gyllenbrun färg.
  7. Ta ut plåten från ugnen och låt kakorna svalna på plåten i några minuter innan du flyttar dem till ett galler för att svalna helt.
  8. Rör citronsaft i florsockret för att göra en citronsmörkräm.
  9. Bred citronsmörkrämen på ena sidan av havreflarnen och lägg ihop dem två och två.
  10. Servera och njut!
Grillad pepparbiff med dragonsmör
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up