Havreflarn med citronsmörkräm
Havreflarn med citronsmörkräm
Ingredienser:
- 100 g smör
- 1 dl strösocker
- 1 dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 citron
- 1 dl florsocker
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smöret och låt det svalna något.
- Blanda strösocker, havregryn, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke.
- Riv citronskalet fint och pressa saften ur citronen. Tillsätt citronskalet till smöret och blanda sedan ner smöret och citronsaften i bunken med de torra ingredienserna. Rör om till en jämn smet.
- Placera ut små klickar av smeten på en bakplåtspapperklädd plåt, ungefär en tesked smet per kaka. Se till att det är gott om utrymme mellan kakorna då de flyter ut under gräddningen.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 8–10 minuter, tills kakorna har fått en fin gyllenbrun färg.
- Ta ut plåten från ugnen och låt kakorna svalna på plåten i några minuter innan du flyttar dem till ett galler för att svalna helt.
- Rör citronsaft i florsockret för att göra en citronsmörkräm.
- Bred citronsmörkrämen på ena sidan av havreflarnen och lägg ihop dem två och två.
- Servera och njut!