Tomatmarmelad

Table
  1. Tomatmarmelad
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:

Tomatmarmelad

Ingredienser:

  • 500g körsbärstomater
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl socker
  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 tsk salt

You may also be interested in:  Lammfärsbiffar med morotstzatziki och klyftpotatis

Tillagning:

  1. Skär tomaterna i halvor och hacka löken och vitlöken fint.
  2. Fräs löken och vitlöken i en kastrull med lite olivolja tills de är mjuka.
  3. Tillsätt tomaterna, sockret, vinägern och saltet. Rör om väl.
  4. Koka upp och låt sedan sjuda på medelvärme i cirka 45 minuter. Rör om då och då för att undvika att marmeladen bränner fast.
  5. När marmeladen har tjocknat och fått en geléaktig konsistens är den klar.
  6. Häll upp marmeladen på rena burkar och förvara i kylskåp.
You may also be interested in:  Moule marinière (Musslor i vitt vin)

Tomatmarmeladen passar utmärkt som tillbehör till ostbricka, på smörgåsar eller som en smakrik sås till grillat kött eller grönsaker. Njut!

Grönkålsallad med rödkål apelsin och rostade nötter
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up