Tomatmarmelad
Tomatmarmelad
Ingredienser:
- 500g körsbärstomater
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl socker
- 1 dl balsamvinäger
- 1 tsk salt
Tillagning:
- Skär tomaterna i halvor och hacka löken och vitlöken fint.
- Fräs löken och vitlöken i en kastrull med lite olivolja tills de är mjuka.
- Tillsätt tomaterna, sockret, vinägern och saltet. Rör om väl.
- Koka upp och låt sedan sjuda på medelvärme i cirka 45 minuter. Rör om då och då för att undvika att marmeladen bränner fast.
- När marmeladen har tjocknat och fått en geléaktig konsistens är den klar.
- Häll upp marmeladen på rena burkar och förvara i kylskåp.
Tomatmarmeladen passar utmärkt som tillbehör till ostbricka, på smörgåsar eller som en smakrik sås till grillat kött eller grönsaker. Njut!