Sötpotatisvåfflor med kalkonröra

Table
  1. Sötpotatisvåfflor med kalkonröra
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Sötpotatisvåfflor med kalkonröra

Ingredienser:

  • 2 sötpotatisar
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 200g kalkonbröst
  • 1 rödlök
  • 1 röd paprika
  • 1/2 kruka färsk koriander
  • 1 lime (saften)
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak

Gör så här:

  1. Sätt på våffeljärnet och låt det bli varmt.
  2. Skrubba sötpotatisarna och riv dem grovt.
  3. I en stor skål, vispa äggen och mjölken ihop. Tillsätt sedan rivna sötpotatisar, mjöl, bakpulver och salt. Blanda väl.
  4. Grädda våfflorna i våffeljärnet tills de är gyllenbruna och genomgräddade.
  5. Under tiden, förbered kalkonröran genom att hacka kalkonbröstet, rödlöken, paprikan och koriandern fint.
  6. I en separat skål, blanda ihop den hackade kalkonen, rödlöken, paprikan och koriandern. Tillsätt limejuice, olivolja och krydda med salt och peppar efter smak.
  7. Servera de färdiga våfflorna med kalkonröran på toppen.
You may also be interested in:  Kycklingspett med texmex-smak

Smaklig måltid!

Asiatiska kycklingspett med jordnötssås
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up