Kyckling cordon bleu med fransk sallad

Table
  1. Recept: Kyckling cordon bleu med fransk sallad
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Kyckling cordon bleu med fransk sallad

Ingredienser:

  • Kycklingbröstfiléer (1-2 per person)
  • Salt och peppar
  • Dijonsenap
  • Skinka (t.ex. rökt skinka)
  • Ost (t.ex. Gruyère eller Emmentaler)
  • Ströbröd
  • Smör (till stekning)
  • Rödvinssås
  • Potatis (valfritt, som tillbehör)
  • Salladsblad (t.ex. batavia eller romansallad)
  • Körsbärstomater
  • Gurka
  • Rödlök
  • Oliver
  • Fransk dressing
You may also be interested in:  Halloncheesecake i glas

Gör så här:

  1. Steg 1: Ta kycklingbröstfiléerna och skär en skåra i varje filé, så att de blir som en liten ficka.
  2. Steg 2: Krydda filéerna med salt, peppar och smörj in dem med dijonsenap både på insidan och utsidan av fickan.
  3. Steg 3: Lägg en skiva skinka och en skiva ost inuti fickan på varje filé.
  4. Steg 4: Stäng fickan genom att fästa med tandpetare eller snöre.
  5. Steg 5: Vänd filéerna först i vispat ägg och sedan i ströbröd.
  6. Steg 6: Stek filéerna i smör på medelhög värme tills de fått en gyllene färg och är genomstekta.
  7. Steg 7: Servera kyckling cordon bleu med rödvinssås och eventuellt kokt potatis.
  8. Steg 8: Förbered fransk sallad genom att skölja och riv salladsbladen, skära körsbärstomaterna i halvor, skiva gurkan och rödlöken, och dela oliverna.
  9. Steg 9: Blanda salladsingredienserna i en skål och servera med en fransk dressing.
Hjortskavsgryta med champinjoner
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up