Veganska lussebullar

Table
  1. Veganska lussebullar
    1. Ingredienser:
    2. Gör såhär:

Veganska lussebullar

Ingredienser:

  • 250g vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 g salt
  • 1 dl växtbaserad mjölk
  • 50g mjölkfritt margarin
  • 2 g saffran
  • 1 tsk torrjäst
  • 1 dl russin (valfritt)

You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Gör såhär:

  1. Blanda vetemjöl, socker och salt i en skål.
  2. Smula jästen i en annan skål och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen har lösts upp.
  3. Tillsätt saffran och margarin i mjölkblandningen. Rör om tills margarinet har smält.
  4. Häll mjölkblandningen i skålen med mjölblandningen. Blanda till en deg.
  5. Täck skålen med en kökshandduk och låt degen jäsa i ca 45-60 minuter, eller tills den har dubblats i storlek.
  6. Sätt ugnen på 225 grader Celsius.
  7. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och knåda den lätt. Forma lussebullar och placera dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
  8. Låt lussebullarna jäsa i ytterligare 15-20 minuter.
  9. Pensla lussebullarna med lite mjölk eller växtbaserat grädde.
  10. Placera några russin i varje bulle (om så önskas).
  11. Grädda i ugnen i ca 10-12 minuter, eller tills lussebullarna har fått en fin gyllene färg.
  12. Ta ut från ugnen och låt svalna något innan servering.
Hjortronsylt
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt.Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen.Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Go up

Underbarbrygga använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse på vår webbplats.