Koka ägg

Table
  1. Recept: Koka ägg
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Recept: Koka ägg

Ingredienser:

  • Ägg
  • Vatten
  • Lite salt (valfritt)

Gör så här:

  1. Placera äggen i en kastrull och täck dem med kallt vatten.
  2. Tillsätt eventuellt en nypa salt till vattnet för smak.
  3. Ställ kastrullen på spisen och sätt på hög värme.
  4. När vattnet börjar koka, sänk värmen till medelhög och låt äggen fortsätta koka i ca 4-5 minuter för löskokta ägg eller 8-10 minuter för hårdkokta ägg.
  5. Ta kastrullen av värmen och häll försiktigt av vattnet.
  6. Skölj äggen i kallt vatten i några sekunder för att stoppa kokprocessen.
  7. Skala äggen och de är redo att serveras eller användas i recept.
Friterad brysselkål med kaprisdipp
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up