Ugnsstekt kalkon från Tomte-Lilla
Ugnsstekt kalkon från Tomte-Lilla
Ingredienser:
- 1 hel kalkon
- Smör
- Salt
- Peppar
- Örter efter smak (t.ex. rosmarin, timjan)
Gör så här:
- Tina kalkonen om den är fryst
- Skölj av kalkonen och torka den med hushållspapper
- Förvärm ugnen till 175 grader Celsius
- Gnid in kalkonen med smör, salt, peppar och örter
- Placera kalkonen i en ugnsfast form och täck med aluminiumfolie
- Stek kalkonen i ugnen i cirka 20 minuter per kilo eller tills innertemperaturen når 75 grader Celsius
- Ta av aluminiumfolien och stek vidare i ca 20-30 minuter eller tills skinnet är gyllenbrunt och krispigt
- Ta ut kalkonen ur ugnen och låt den vila i minst 20 minuter innan den skärs upp
Servera den ugnsstekta kalkonen som en fantastisk huvudrätt till dina festmåltider! Bon appétit!