Ugnsstekt kalkon från Tomte-Lilla

Table
  1. Ugnsstekt kalkon från Tomte-Lilla
    1. Ingredienser:
    2. Gör så här:

Ugnsstekt kalkon från Tomte-Lilla

Ingredienser:

  • 1 hel kalkon
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Örter efter smak (t.ex. rosmarin, timjan)
You may also be interested in:  Morotskaka

Gör så här:

  1. Tina kalkonen om den är fryst
  2. Skölj av kalkonen och torka den med hushållspapper
  3. Förvärm ugnen till 175 grader Celsius
  4. Gnid in kalkonen med smör, salt, peppar och örter
  5. Placera kalkonen i en ugnsfast form och täck med aluminiumfolie
  6. Stek kalkonen i ugnen i cirka 20 minuter per kilo eller tills innertemperaturen når 75 grader Celsius
  7. Ta av aluminiumfolien och stek vidare i ca 20-30 minuter eller tills skinnet är gyllenbrunt och krispigt
  8. Ta ut kalkonen ur ugnen och låt den vila i minst 20 minuter innan den skärs upp
You may also be interested in:  Pad Thai

Servera den ugnsstekta kalkonen som en fantastisk huvudrätt till dina festmåltider! Bon appétit!

Pasta al pollo
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up