Grundrecept marmelad

Table
  1. Grundrecept marmelad
    1. Ingredienser:
    2. Tillagning:
    3. Tips:

Grundrecept marmelad

Ingredienser:

  • 1 kg färska frukter (t.ex. jordgubbar, apelsiner, rabarber)
  • 500 g socker
  • 1 citron (saften)
  • 1 tsk vaniljextrakt (valfritt)

Tillagning:

  1. Tvätta och skär frukterna i mindre bitar.
  2. Lägg frukterna i en kastrull och tillsätt socker, citronsaft och vaniljextrakt.
  3. Sätt kastrullen på medelhög värme och rör om tills sockret har smält helt.
  4. Koka sedan marmeladen på medelvärme i cirka 40-60 minuter tills den har tjocknat och fått önskad konsistens. Rör om då och då för att undvika att marmeladen bränns vid.
  5. Häll upp marmeladen i rena burkar och låt svalna helt innan förvaring.
You may also be interested in:  Kladdig kladdkaka

Tips:

Testa gärna att tillsätta olika kryddor eller smaksättningar som kanel, ingefära eller likör för att variera smaken på din marmelad.

Kycklingklubbor i ugn
LÄS
Anna Karlsson

Anna Karlsson

Hej! Jag är Anna Karlsson, en passionerad matälskare, och välkomnar dig till min kreativa matlagning. Här på bloggen delar jag med mig av min kärlek till matlagning och utforskar smakernas värld på ett unikt sätt. Från traditionella svenska rätter till internationella delikatesser, mitt mål är att inspirera dig att skapa en kulinarisk resa i ditt eget kök. Följ med mig när jag experimenterar, delar med mig av mina bästa recept och skapar mysiga matminnen. Tillsammans kommer vi att få smakerna att dansa och matlagningens magi att blomma - välkommen till mitt virtuella kök!

Go up